Siitari Johanna
206

Ehdokas somessa

Siitari Johanna

Ikä: 54

Rehtori, kasvatustieteen lisensiaatti

Pori

Olen koulutukseltani kasvatustieteen lisensiaatti, erityisopettaja ja luokanopettaja. Töissä olen Kaarisillan yhtenäiskoulussa, jossa olen ollut rehtorina yhdeksän vuotta. Töitä olen tehnyt myös Vähärauman koulussa opettajana yli 20 vuotta ja tuntiopettajana Turun yliopistossa Rauman opettajankoulutuslaitoksella viisi vuotta. Pianonsoittoa olen opettanut Rauman musiikkiopistossa.

Olen naimisissa. Minulla on kaksi poikaa, jotka ovat jo lähteneet omille elämänpoluilleen. Perheeseemme kuuluu myös mieheni lapset ja heidän lapsenlapsensa. Tärkeä perheenjäsen on pojan koira Bali, unkarilainen paimenkoira, joka tuo iloa elämäämme.

Olen Porin Lyseon seniorien puheenjohtaja. Nousee Satakunnan Kansa -yhdistyksessä olen hallituksen jäsen ja yhdistyksen sihteeri. Toimin myös Porin kokoomus ry:n hallituksen sihteerinä. Yhdistystoiminnan lisäksi harrastuksiini kuuluu sauvakävely ja kesäisin uiminen upeassa
maauimalassa, Maikkalassa.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen siirtyminen hyvinvointialueille on iso muutos. Sinä päätät, kuka käyttää ääntäsi aluevaltuustossa.

Sydäntäni lähellä on lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointi. Kouluterveydenhoito, koulupsykologipalvelut ja oppilashuolto tulee hoitaa entistä paremmin. Minulle ihmiset ja heidän hyvinvointinsa on tärkeä asia. Meidän tulee huolehtia paitsi lapsista ja nuorista niin myös vanhusväestöstämme, joille on turvattava hyvän elämän edellytykset erilaisia palveluita tarjoamalla. Ennaltaehkäisy ja varhainen, riittävä tuki ovat mielenterveystyössä erityisen tärkeitä, mikä näkyy tulevaisuudessa hyvinvoivina kansalaisina ja myös kustannussäästöinä. Talous on tärkeää ja tärkeää vielä on nostaa päätöksenteossa esiin asioiden inhimillinen puoli. Alueen asukkaiden hyvinvoinnin
tulee oilla keskiössä.

Olemme kaikki ihmisinä samanlaisia siinä mielessä, että yksilöinä olemme kaikki erilaisia. Ihmiset ja asiat pitää hoitaa. Tärkeintä on ihminen.