218

Ehdokas somessa

Vahteristo Samu

Yrittäjä, YTK

Rauma

Olen viisikymppinen raumalainen ja valmiina rakentamaan uutta aluehallintoa ihmisten parhaaksi.

Olen kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu Raumalla ja toimin toista kautta kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana. Olen molemmat kaudet istunut kaupunginhallituksen edustajana sosiaali- ja terveysvaliokunnan kokouksissa. Uskon, että sote-tietoa on niistä tarttunut matkaan.

Olin myös kesään asti Satasoten johtoryhmän jäsenenä valmistelemassa tulevaa hallinnon uudistusta. 

Satakunta maakuntana on tuttu, sillä olen johtanut Satakunnan Kokoomuksen toimintaa piirin puheenjohtajan pari vuotta ja kolmas vuosi alkaa tammikuussa. Vaikka korona onkin ollut riesanamme jo parin vuoden ajan, uskon että verkostoni ympäri Satakuntaa ovat parantuneet huomattavasti. Samoin kuin ymmärrys siitä, että maakuntamme on kuitenkin iso ja etäisyydet ovat pitkiä.

Hallinnon uusi taso muodostetaan vaalien jälkeen. Pelkona on, että hallinto paisuu ja isossa koneistossa ihminen unohtuu. Siksi on tärkeää, että päättämässä on ihmisiä, jotka pystyvät hahmottamaan kokonaisuuksia ja tekemään päätöksiä yhteinen etu edellä. Palvelut on järjestettävä parhaalla ja kustannustehokkaimmalla tavalla, oli palvelun tuottaja sitten julkinen tai yksityinen.